Ziggo heeft 116.000 mobiele abonnees en bijna 2 miljoen internetklanten

Ziggo

Ziggo heeft inmiddels 116.000 klanten voor zijn sim-only-dienst. Dat is een stijging van 32.000 klanten in een kwartaal tijd. Ook kreeg Ziggo er 20.000 internetklanten bij, waardoor het totale aantal internetklanten neer komt op 1,99 miljoen.

Dat maakte Ziggo bekend tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Een halfjaar geleden had de sim-only-tak van Ziggo, die op het netwerk van Vodafone opereert, nog 63.000 klanten; begin dit jaar waren dat er nog 33.000.

Het aantal internetklanten steeg vergeleken met een jaar eerder met 6,2 procent naar bijna 2 miljoen. Daaronder zijn 1,56 miljoen klanten met een alles-in-1-bundel; inmiddels neemt 57,8 procent van de Ziggo-klanten een alles-in-1-bundel af.

De provider maakte een brutowinst van 228 miljoen euro, maar doordat de provider kampte met  afschrijvingen en eenmalige kosten kwam de winst onder streep neer op 2,7 miljoen euro. Dat is wel een verbetering vergeleken met de voorgaande kwartalen, toen Ziggo verlies maakte.

Ziggo staat op het punt te worden overgenomen door UPC-moederbedrijf Liberty Global. Na de overname, waar de aandeelhouders nog mee akkoord moeten gaan, zullen de twee bedrijven fuseren en verdergaan als Ziggo. Eerder op donderdag meldde NRC Q dat daarbij twintig procent van de banen verloren gaat.

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *