Winst Ziggo verdampt door eenmalige tegenvallers

Ziggo

Ziggo heeft in het derde kwartaal aanmerkelijk minder winst geboekt dan een jaar geleden, onder meer omdat het kabelbedrijf leningen moest herwaarderen. Het beursgenoteerde concern hield eind september 2,7 miljoen euro over, tegen ruim 86 miljoen euro een jaar eerder. Dat bleek donderdag bij presentatie van de kwartaalcijfers.

Zonder de eenmalige tegenvallers had de winst van Ziggo echter aanmerkelijk hoger kunnen uitvallen. De winst voor aftrek van belastingen en afschrijvingen kwam namelijk juist 1,9 procent hoger uit op 224,6 miljoen euro. De kosten voor het herwaarderen van de leningen – bijna 73 miljoen euro – trekken echter een zware wissel op de resultaten.

Los van die tegenvallers vertoonden de resultaten van Ziggo juist een licht opwaartse lijn. Zo steeg de omzet van het bedrijf met 2,9 procent naar ruim vierhonderd miljoen euro. Topman René Obermann spreekt in een toelichting op de resultaten van een ‘solide prestatie’, in een moeilijke, competitieve markt.

Ook het aantal klanten van Ziggo lag vorig kwartaal hoger dan een jaar geleden. Het kabel- en internetbedrijf – dat is overgenomen door het van oorsprong Amerikaanse Liberty Global – zag het aantal internetgebruikers in een jaar tijd met 6,2 procent toenemen tot bijna twee miljoen. Het aantal alles-in-1-klanten groeide met 2,9 procent naar een kleine 1,6 miljoen.

Bron: FOK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *