UPC en Ziggo schrappen 20 procent van de banen

overname ziggo door upc

Ziggo en UPC schrappen, als de overname van Ziggo door UPC-moederbedrijf Liberty Global is voltooid, twintig procent van de banen. Dat meldt NRC Q. Het gaat om in totaal 900 banen. Het is onduidelijk of er gedwongen ontslagen zullen vallen.

NRC Q zegt het aantal van 900 banen van ‘verschillende bronnen’ bij Ziggo en UPC te hebben vernomen. Eerder hielden de vakbonden rekening met 500 of 600 banen die zouden verdwijnen. Bij zowel UPC als Ziggo zullen banen verdwijnen. Samen hebben de bedrijven bijna 4500 medewerkers; vorig jaar schrapte UPC ook al 75 banen.

Het is onduidelijk of er gedwongen ontslagen zullen vallen, maar vakbond FNV zegt te denken dat dat onvermijdelijk is. Vooral inhuurkrachten zouden zich zorgen moeten maken, zoals medewerkers van de helpdesk. Monteurs in de regio zouden zich minder zorgen hoeven te maken: Ziggo en UPC hebben geen overlap in dekkingsgebieden, per gebied is er maar één kabelaar.

Klanten zouden niets van de overname moeten merken, benadrukken de providers. Vorige week oordeelde de Europese Commissie dat Liberty Global het moederbedrijf van Ziggo mag overnemen. Nu is het aan de aandeelhouders om mee te werken: zij hebben nog tot begin november om aan te geven of ze hun aandelen willen verkopen. Als 80 procent of meer toezegt, gaat de overname door.

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *