Klant merkt voorlopig weinig van fusie UPC en Ziggo

overname ziggo door upc

De verwachting is dat voor het einde van dit jaar de fusie tussen de Nederlandse kabelbedrijven UPC en Ziggo een feit is. Klanten van deze kabelbedrijven merken daar voorlopig weinig van.

Aandeelhouders van Ziggo hebben van het Britse bedrijf Liberty Global – het moederbedrijf van UPC – tot 4 november de tijd gekregen om aandelen ter verkoop aan te bieden. Op deze manier hoopt Liberty Global meer dan tachtig procent van de aandelen Ziggo in bezit te krijgen. De verwachting is dat deze koopdrempel wordt gehaald. De Raad van Bestuur en de algemene aandeelhoudersvergadering heeft eerder dit jaar een positief advies voor het overnamebod van Liberty Global gegeven. Nadat onlangs de Europese Commissie groen licht voor overname van Ziggo gaf, lijken er geen hobbels meer te zijn.

Facturen

UPC-klanten gaan als eerste de kleine tekenen van de fusie zien. Op de facturen gaat op termijn de naam UPC verdwijnen. Die wordt vervangen voor Ziggo. In een later stadium verdwijnen de logo’s van UPC van bruikleenapparatuur en in de firmware van kabeldecoders. Maar het duurt nog jaren voordat UPC en Ziggo echt één bedrijf zijn. Grootste horde lijkt daarbij de technische verschillen in de kabelnetwerken van beide bedrijven. Vooral het kabelnetwerk van Ziggo heeft een mindere technische staat. Dat wordt ook door Bert Groeneweg – CFO van Ziggo – na de presentatie van de kwartaalcijfers van Ziggo bevestigd. Het duurt volgens Groeneweg nog jaren voor het fusiebedrijf met hetzelfde aanbod onder hetzelfde merk op de markt komt. Dat komt vooral door harmonisatie van processen, systemen, platformen en diensten.

Bron: TotaalTV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *