Met de Internetsplitter zorg je voor een extra internetverbinding via je bestaande netwerkkabel! En dat, zonder technische voorkennis en zonder je bestaande netwerkkabel aan te passen. Hoe dan? We leggen het uit.

Maar eerst jouw situatie; je hebt 1 netwerkkabel op je mediabox aangesloten maar je wilt eigenlijk een tweede netwerkaansluiting hebben. Je hebt een aantal mogelijkheden:

 1. trek een extra netwerkkabel,
 2. installeer een Ethernet switch of
 3. installeer de Internetsplitters.

Extra netwerkkabel

Een prima oplossing maar lukt niet altijd omdat bijvoorbeeld er geen mogelijkheid is die extra netwerkkabel te installeren. Niet door dezelfde buis waarin de nu aanwezige netwerkkabel zit (geen ruimte, teveel bochten, onzeker wat er gebeurd als het niet lukt). Een andere probleem is het correct monteren van de RJ45 stekkers aan beide zijden van de netwerkkabel. Een lastige montage waar kennis en het juiste gereedschap bij komt kij

Ethernet switch

Ook een prima oplossing, je installeert  bij de mediabox een Ethernet switch met meer uitgangen. Je hebt natuurlijk wel een extra stopcontact nodig, het product vraagt energie en mogelijk valt de prijs tegen om slechts 1 extra ethernetaansluiting te maken.

De Internetsplitter

Dit een gebruikersvriendelijk oplossing zonder een extra kabel te trekken en vraagt geen energie.

Wat heb je nodig

De Internetsplitter werkt via je bestaande CAT5 of CAT6 netwerkkabel met 8 aders. Die netwerkkabel dient natuurlijk goed aangesloten te zijn op zijn beide RJ45 connectoren. Twijfel je? Je kunt de netwerkkabel testen met een zogenaamd de LAN tester, of je doet een speedtest met de netwerkkabel en als je snelheid hoger dan 100 Mbit is, dan is dat een teken dat alle 8 aders van de netwerkkabel correct op de RJ45 connectoren aangesloten zijn.

Verder heb je 2 Internetsplitters nodig (elk aan een zijde van de netwerkkabel verbonden) en 2 CAT5/6 aansluitkabeltjes.

De Internetsplitter die wij bieden bestaat uit

 • 2 Internetsplitter en
 • 2 CAT6 aansluitkabeltjes (zwart, 25 cm lengte)

Hoe sluit ik de Internetsplitters  aan

Stap 1, aansluiten op het kabelmodem

 1. Sluit de beide CAT6 aansluitkabels aan op 2 vrije LAN poorten van je kabelmodem
 2. Sluit de andere zijde van beide CAT6 aansluitkabels aan op ingangen B en C van een van de Internetsplitters
 3. Sluit je netwerkkabel aan op uitgang A van de Internetsplitter.

Stap 2, aansluiten van je mediabox

 1. Sluit je netwerkkabel aan op ingang A van de tweede Internetsplitter
 2. Sluit je mediabox aan op uitgang B of C van de tweede Internetsplitter
 3. (optioneel) Sluit een extra internetapparaat aan op de nog vrije uitgang van de Internetsplitter

De internetverdubbelaar