Sommige zenders werken niet anderen wel

Sommige zenders werken niet anderen wel

Sommige zenders werken niet en anderen werken prima. U denkt dat uw provider een heeft, maar deze geeft aan dat u uw kabels moet controleren. Dat klinkt raar maar is het niet.

Waarom uw kabels controleren

Aan de buiten kant is het aan uw kabels niet altijd zichtbaar of deze goed zijn of niet. Om uit te sluiten dat de provider een storing heeft wordt er altijd aan u gevraagd of u met een Kabel Keur kabel uw direct aan uw hoofdaansluiting kunt aansluiten. Een Kabel Keur is altijd op de juiste wijze afgeschermd en zorgt ervoor dat alle televisie zenders goed ontvangen worden.

Slecht afgeschermde kabels

Kabels met slechte of geen afscherming laten signalen van buitenaf door. In het voorbeeld hieronder ziet u wat er gebeurd met een onvoldoende afgeschermde kabel.

interferentie
Voorbeeld van een onvoldoende afgeschermde kabel (Zenders en frequenties kunnen afwijken)
Storing, geen signaal en foutcode E48, E52: HBO 1 HD, , HBO 3 HD, RTL 5 HD, 24Kitchen en MTV

Ieder blok op de coaxkabel stelt een kanaal voor. Ieder kanaal bevat 4 tot 7 televisie zenders. De kabel heeft een deels onderbroken afscherming. Op de frequenties tussen 791Mhz en 806 Mhz kan het signaal door de afscherming heen bij het signaal van de coaxkabel komen. Het gevolg is dat het signaal gemengd worden en de zenders in de kanalen niet meer op de juiste wijze door de ontvanger ontvangen worden. Deze kanalen werken niet meer, terwijl de overige kanalen waar geen signaal gemengd wordt goed werken.

In een situatie met een goed afgeschermde kabel zoals hieronder kunnen de signalen niet met elkaar gemengd worden en kunnen goed ontvangen worden.

interferentie2
Situatie met een goed afgeschermde Kabel Keur coaxkabel

Nu worden de kanalen van de kabel en uit de ether door de goede afscherming van de kabel van elkaar gescheiden en kunnen niet meer gemengd worden met elkaar. Er is hierdoor geen mogelijkheid meer tot storing.

Niet alleen kabels

Het vermengen van 2 signalen door elkaar gebeurd niet alleen bij de kabels maar op connectoren, splitters en antenneversterkers. Doordat de afscherming van signalen van buitenaf onvoldoende is kunnen de signalen ook bij deze componenten op de zelfde wijze met elkaar gemengd raken. Ook dan kan de ontvanger het ontvangen signaal niet goed verwerken en heeft u niet alle zenders beschikbaar.

Componenten en kabels vervangen

Als u uw kabels gaat vervangen dient u erop te letten dat is de juiste kabel neemt maar ook dat u kabels in bijvoorbeeld muren ook goed controleert.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *