IEC Connectoren aansluiten

IEC connectoren ofwel televisie pluggen zijn zogenaamde opdruk stekkers om analoge en digitale televisies en ontvangers aan te sluiten. Ze zijn eenvoudig aan te sluiten op de wandcontactdoos en te monteren aan de coaxkabel. IEC Connectoren zijn als female en male verkrijgbaar. Een aansluit coaxkabel voor radio/tv met IEC pluggen heeft altijd een female en male connector gemonteerd.

Hirschmann KOKWI 5 en KOSWI 5
Female en Male IEC Connectoren van Hirschmann

Kwaliteit IEC Connectoren

4G storing - onafgeschermde connectorenEr zijn veel verschillende merken en soorten IEC stekkers verkrijgbaar voor het aansluiten van je televisie of mediabox. Waarbij de connectoren zoals hiernaast vroeger veel gebruikt werden voor de vroegere analoge televisie netwerken voldoen deze tegenwoordig niet meer.

IEC Connector zonder kapjeTegenwoordig zijn deze onafgeschermde IEC pluggen voor analoge en digitale televisie ongeschikt. Ze zijn niet afgeschermd voor instraling van buitenaf. Hierdoor is het voor signalen van buitenaf mogelijk het signaal op de kabel te storen en wordt het televisie beeld gestoord.

Televes/Technetix IEC Male ConnectorEr zijn ook connectoren verkrijgbaar geschikt voor analoge en digitale televisie. Deze hebben een metalen buitenmantel welke de signalen van buitenaf tegenhouden. Hierdoor is het niet mogelijk dat het signaal gestoord wordt in de connector.

Logo Kabel KeurIEC Connectoren geschikt voor analoge en digitale televisie zijn te herkennen aan het Kabel Keur logo. Deze staat op de verpakking van deze connectoren en zijn zeer goed verkrijgbaar.

 

Montage meest gebruikte IEC Connectoren

Er zijn enkele IEC pluggen op de markt verkrijgbaar met Kabel Keur. Deze connectoren zijn geschikt voor analoge en digitale televisie en bieden de garantie op storingsvrij signaal. De meest voorkomende Kabel Keur IEC pluggen zijn:

  • Hirschmann
  • Technetix/Televes
  • CableCon

KOKWI en KOSWI connectoren van Hirschmann

De KOKWI en KOSWI typen zijn Kabel Keur goedgekeurde IEC pluggen. Deze zijn zeer goed verkrijgbaar en gemakkelijk zelf te monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *