IEC Connectoren

IEC connectoren ofwel televisie connectoren zijn zogenaamde opdruk connectoren om analoge en digitale televisies en ontvangers aan te sluiten. Ze zijn eenvoudig aan te sluiten op de wandcontactdoos en te monteren aan de coaxkabel. IEC Connectoren zijn als female en male verkrijgbaar. Een aansluit coaxkabel voor radio/tv met IEC Connectoren heeft altijd een female en male connector gemonteerd.

Volledig afgeschermde Hirschmann IEC connectoren
Female en Male IEC Connectoren van Hirschmann

Kwaliteit IEC Connectoren

4G storing - onafgeschermde connectorenEr zijn veel verschillende merken en soorten IEC Connectoren verkrijgbaar. Waarbij de Connectoren zoals hiernaast vroeger veel gebruikt werden voor de vroegere analoge televisie netwerken voldoen deze connectoren tegenwoordig niet meer.

IEC Connector zonder kapjeTegenwoordig zijn deze onafgeschermde IEC connectoren voor analoge en digitale televisie ongeschikt. Deze IEC connectoren zijn niet afgeschermd voor instraling van buitenaf. Hierdoor is het voor signalen van buitenaf mogelijk het signaal op de kabel te storen en wordt het televisie beeld gestoord.

Doorsnede goed afgeschermde televes connectorEr zijn ook connectoren verkrijgbaar geschikt voor analoge en digitale televisie. Deze hebben een metalen buitenmantel welke de signalen van buitenaf tegenhouden. Hierdoor is het niet mogelijk dat het signaal gestoord wordt in de connector.

Logo Kabel KeurIEC Connectoren geschikt voor analoge en digitale televisie zijn te herkennen aan het Kabel Keur logo. Deze staat op de verpakking van deze connectoren en zijn zeer goed verkrijgbaar.

Montage meest gebruikte IEC Connectoren

Er zijn enkele IEC connectoren op de markt verkrijgbaar met Kabel Keur. Deze connectoren zijn geschikt voor analoge en digitale televisie en bieden de garantie op storingsvrij signaal. De meest voorkomende Kabel Keur IEC Connectoren zijn:

  • Hirschmann
  • Televes
  • CableCon

KOKWI en KOSWI connectoren van Hirschmann

De KOKWI en KOSWI connectoren zijn Kabel Keur goedgekeurde IEC connectoren. Deze connectoren zijn zeer goed verkrijgbaar en gemakkelijk zelf te monteren.

Installatie schema en afmetingen Hirschmann KOKWI/KOSWI

KOKWI IEC Connector installatieHirschmann KOKWI SchemaHirschmann KOSWI Schema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *